Digitaal Veilig Leren
E-mail info@dgdo.nl Bel ons! 088-633 1070

Thuiswerken, thuis leren.

Digitaal Veilig Leren > Algemeen nieuws > Thuiswerken, thuis leren.

Hoe zit het met jouw balans en digitale veiligheid?

Sinds 13 maart zijn de scholen officieel gesloten en is het advies van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken. De combinatie zal voor veel gezinnen wennen zijn om een goede balans te vinden tussen calls, video conferenties en ondersteuning geven aan de kinderen die vragen hebben over schoolopdrachten. Daarnaast moeten we ook rekening houden met de benodigde ontspanning tussendoor. Toch wennen we snel aan deze situatie en kunnen we gelukkig gebruik maken van de techniek die dit allemaal mogelijk maakt. 

Althans als ik voor mezelf spreek zie ik dat ik alle mogelijkheden heb om klanten, partners en collega’s te spreken of te zien. Ook mijn kinderen worden vanuit school goed gefaciliteerd en geïnformeerd over de te volgen lessen en hebben daarnaast ook contact met de leraren via videobellen. Ik kan niet anders dan persoonlijk een groot compliment maken naar SOPOGO en OBS Het Startblok, die dit mogelijk maken. Squla, Google Hangouts en Snappet, het zijn allemaal innovatieve oplossingen waar we vandaag de dag gebruik van kunnen maken. Als ik dit zo zie, ben ik best jaloers dat ik niet op deze leuke en uitdagende manier les heb gehad.

Al deze technologie en communicatie dient natuurlijk ook op een veilige manier gebruikt te worden. Gebruik maken van clouddiensten, gratis apps, etc. is in deze tijd erg aanlokkelijk maar zorgen ook direct voor beveiligingsincidenten. Tenslotte is gratis niet altijd gratis…. Kijk maar eens waar al die “gratis” apps toegang toe hebben en ben bewust welke informatie je weggeeft. Zorg dus dat je betrouwbare en veilige applicaties gebruikt waarbij de beveiligingsinstellingen ook goed zijn ingesteld.

Veiligheid geeft een kind de vrijheid die nodig is om prettige ervaringen op te kunnen doen en zich te kunnen ontwikkelen. 

Veiligheid is dus geen doel op zich, maar we kunnen er ook niet omheen om voor kinderen een veilige online speelruimte te creëren. Zeker in deze tijd!!

Met Digitaal Veilig Leren helpen we het onderwijs om deze veilige online speelruimte te creëren. Het bespreken van online gevaren, een leuke cyber quiz, workshops, tips & trucs, etc. zorgen ervoor dat we kinderen, onderwijspersoneel en ouders bewust maken van mogelijkheden en de gevaren waardoor ze veiliger gebruik kunnen maken van de online wereld. 

Want zeg nou zelf, waar zouden we op dit moment zijn zonder deze digitale middelen en techniek?

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze diensten? Vul onderstaand contactformulier in of neem contact op via 088-633 1070.